KONKURSY


KULINARNE SMAKI Z PASJĄ


Serdecznie zapraszamy uczniów szkół gastronomicznych do wzięcia udziału w II edycji Konkursu Kulinarnego ,,KURPIOWSKIE SMAKI Z PASJĄ”, który odbędzie się 6 grudnia 2024 r. Szczegóły w regulaminie konkursu

REGULAMIN KONKURSU

Ewa Okowicka- Dyl
Milena Tyszka

Sukcesy w Etapie Szkolnym Olimpiady Wiedzy o Mleku i Mleczarstwie!


Z przyjemnością informujemy, że zakończył się etap szkolny Olimpiady Wiedzy o Mleku i Mleczarstwie, organizowanej przez Krajowy Związek Spółdzielni Mleczarskich Związek Rewizyjny. W konkursie wzięło udział blisko 50 uczniów naszej szkoły, którzy wykazali się imponującą wiedzą z zakresu technologii mleczarskiej, towaroznawstwa oraz maszynoznawstwa. Wszyscy uczestnicy wykazali się dużym zaangażowaniem i solidnym przygotowaniem, co świadczy o ich pasji do poszerzania wiedzy w tej dziedzinie.

Z dumą ogłaszamy zwycięzców etapu szkolnego:

1 miejsce: Karolina Kula, klasa 3M

2 miejsce: Patrycja Kulas, klasa 2M

3 miejsce: Gabriela Sadłowska, klasa 2M

4 miejsce: Patrycja Grzyb, klasa 3M

Serdecznie gratulujemy naszym laureatom oraz wszystkim uczestnikom, którzy podjęli wyzwanie i poświęcili czas na przygotowanie się do konkursu. Wasza wiedza i zaangażowanie to powód do dumy dla całej społeczności szkolnej.

Życzymy naszym finalistom dalszych sukcesów na kolejnych etapach olimpiady, licząc na to, że ich praca i determinacja zaprowadzą ich jak najdalej. Trzymamy za Was kciuki!

Milena Tyszka, Ewa Okowicka-Dyl

Sukces naszej szkoły na ogólnopolskim konkursie kulinarnym Trophée Mille Polska!


22 października 2024 roku Weronika Bubrowiecka i Mateusz Rutkowski z klasy 4g reprezentowali naszą szkołę na ogólnopolskim konkursie kulinarnym Trophée Mille Polska – 2. edycja, który odbył się w Chefs Culinar Wiskitki. Zadanie było ambitne: przygotowanie dania głównego z wykorzystaniem schabu bez kości i jabłka, a na deser – wykwintna kompozycja z białą czekoladą, suszoną śliwką i pasternakiem. Brzmi jak wyzwanie? Zdecydowanie! Poziom konkursu był niesamowicie wysoki, emocje sięgały zenitu, a stres towarzyszył uczestnikom do ostatniej chwili.  

Nasza drużyna pokazała klasę i wywalczyła 3. miejsce! To ogromny sukces, który otwiera drzwi do dalszych kulinarnych wyzwań i jest ogromnym krokiem naprzód w ich karierze. Jesteśmy niezwykle dumni z Weroniki, Mateusza i ich mentorki – pokazaliście prawdziwą pasję i umiejętności! Do konkursu przygotowywała uczniów Pani Ewa Okowicka – Dyl.

Wspaniałą okazją była również możliwość spotkania szefów kuchni, mistrzów cukiernictwa oraz kulinarnych autorytetów z całej Polski. Czerpanie inspiracji i zdobywanie cennych wskazówek od najlepszych w branży to bezcenne doświadczenie, które na pewno zaprocentuje w przyszłości.

Gratulujemy sukcesu i z niecierpliwością czekamy na kolejne kulinarne przygody – to dopiero początek!

 

Ewa Okowicka-Dyl

ZAPROSZENIE na KONKURS CHEMICZNY


Bardzo serdecznie zapraszamy wszystkie Szkoły Ponadpodstawowe z Ostrołęki do wzięcia udziału w międzyszkolnym konkursie chemicznym MISTRZ CHEMII pt: „Układ okresowy pierwiastków chemicznych”.

Uprzejmie informujemy, że konkurs odbędzie się 21 listopada 2024 r. o godz. 12:00 w Zespole Szkół Zawodowych Nr 4 im. Adama Chętnika w Ostrołęce ul. Traugutta 10. Do konkursu zapraszamy uczniów klas I ze Szkół Ponadpodstawowych z Ostrołęki.

Prezydent Paweł Niewiadomski objął tegoroczną edycję konkursu honorowym patronatem. 

Serdecznie zapraszamy

REGULAMIN KONKURSU

 

Konkurs Ekocyrkularni


do pobrania:

Prezentacja - Ekocyrkularni

 




1 z 91

Władze Szkoły

Dyrektor: mgr Barbara Stepnowska
Zastępcy Dyrektora:
mgr Adam Zienkiewicz
mgr Elżbieta Niedźwiedzka

Kontakt

Zespół Szkół Zawodowych Nr 4 w Ostrołęce
ul. Traugutta 10
07-410 Ostrołęka

tel: 29 764 21 27
email:sekretariat@zsz4.ostroleka.edu.pl

Inspektor ochrony danych
Leszek Kleczkowski
email:iod@ostroleka.edu.pl