Mateusz Rutkowski, uczeń 3 klasy o profilu Technik Żywienia i Usług Gastronomicznych, wykazał się wyjątkowymi umiejętnościami kulinarnymi podczas udziału w konkursie ogólnopolskim CHEFS EN OR 2024
Motywem przewodnim było przygotowanie dania głównego z wykorzystaniem polędwiczki wieprzowej, szparagów i pieczarek.
Tegoroczna edycja zgromadziła uczestników z całej Polski , a 10 szczęśliwców, którzy zostali wyłonienieni z ponad 40 zgłoszeń ,
otrzymali tytuł finalistów konkursu.
Mateusz na zaprezentowania swojego dania miał tylko 90 minut ! W tym czasie połączył różne smaki , tekstury i techniki kulinarne .
Mimo zaciętej rywalizacji, Mateuszowi nie udało się zająć miejsca na podium , jednakże zasłużył na uznanie jury, a uwagi od nich otrzymane weźmie sobie mocno do serca, które mamy nadzieję zaprocentują przy kolejnych konkursach .
Udział Mateusza w CHEFS EN OR to nie tylko dowód na jego pasję do gotowania, ale również inspiracja dla innych uczniów.
Do konkursu Mateusza przygotowywała pani Ewa Okowicka -Dyl.
Życzymy mu dalszych sukcesów i nieustającej pasji w dziedzinie kulinariów.
Ewa Okowicka-Dyl