KONKURSY


ZAGŁOSUJ NA PROJEKT


Bądź przyjacielem projektu!!!

Zagłosuj na projekt uczennic klasy II TG. Najsłynniejsza liczba świata (projekt 23). Głos można oddawać codziennie do 16 grudnia. Głos jest ważny po potwierdzeniu wiadomości e-mail na poczcie. Wygrywa 10 projektów, które uzyskają najwięcej głosów internautów.Nagrodą jest grant w wysokości 2 000 zł z przeznaczeniem na wykonanie projektu. Można głosować na stronie: http://www.nowaera.pl/component/projektzklasa5/projekty/pokaz/29.html Za wszystkie głosy dziękujemy.
Opiekun projektu G.Napiórkowska i uczestnicy projektu uczennice z klasy II TG.

   
    

2014.11.05 ETAP VII OLIMPIADY WIEDZY HOTELARSKIEJ


   

W dniu 05.11.2014 r. 59 uczniów klas II Ht, III Ht, III Ht1 i IV Ht wzięło udział w Szkolnym Etapie VII Olimpiady Wiedzy Hotelarskiej, której w tym roku tematem przewodnim są „Usługi hotelarskie w środkach transportu”.

Uczniowie rozwiązywali test składający się z 65 pytań. Przy wyłonieniu zwycięzców była brana pod uwagę najwyższa liczba punktów.

 

obejrzyj zdjecia >>

czytaj dalej >>

2014.11.12 OGÓLNOPOLSKI KONKURS KULINARNY - "ZGOTUJ SOBIE SUKCES"


   

Już po raz trzeci uczniowie naszej szkoły w dniach 12 - 14 listopada 2014 r. brali udział w półfinale i finale Ogólnopolskiego Konkursu Kulinarnego pt. „Zgotuj sobie sukces” organizowanego przez MAKRO Centrum Rozwoju Firm HoReCa . W tegorocznej szóstej edycji w półfinale konkursu naszą szkołę reprezentował zespół uczniów z klasy 4 TK1 Anna Jankowska i Mateusz Łasiewicki. To już drugi Ogólnopolski Konkurs Kulinarny tego zespołu uczniów w tym roku szkolnym.

Uczniowie zakwalifikowali się do półfinału jako jeden z 24 zespołów z całej Polski. Warunkiem udziału w eliminacjach było wysłanie zgłoszenia do 10.10.2014r.z opracowaną przez siebie recepturą na danie główne i zakąskę z wykorzystaniem filetu z łososia norweskiego i dowolnych elementów z drobiu , oraz zdjęciem prezentującym opracowaną potrawę. Uczniów przygotowywała Pani Ewa Tyszka.

czytaj dalej >>

KUCHNIA POLSKA NA MAZOWSZU


Sukces uczniów!!!

Uczniowie naszej szkoły Klaudia Mierzejewska, Hubert Płodzich, Magdalena Chojnowska zostali zakwalifikowani do Finału Ogólnopolskiego Konkursu Gastronomicznego "Kuchnia Polska na Mazowszu", który odbędzie się 28 listopada 2014 w Warszawie. Opiekę nad przygotowaniem konkursu sprawowały p.Ewa Okowicka oraz p.Sylwia Dyko Serdecznie gratulujemy i życzymy dalszych sukcesów w finale!

 

2014.11.05 SZKOLNY ETAP XIX OLIMPIADY WIEDZY o ŻYWIENIU i ŻYWNOŚCI


   

W dniu 05.11.2014 r. w naszej szkole odbył się etap szkolny XIX Olimpiady Wiedzy o Żywieniu i Żywności o tematyce wiodącej „ Bezpieczeństwo żywności i żywienia”. Wydarzenie to jest tradycją wśród młodzieży naszej szkoły. Po raz kolejny uczniowie klas gastronomicznych IV Tg, IV Tk, IV Tk1, 3 TG, 3 TR rywalizowali ze sobą z zakresu wiedzy z przedmiotu technologii gastronomicznej i podstaw żywienia człowieka. Test opracowała P. Agnieszka Wojtasik, P. Magdalena Kacperek i P. Małgorzata Damięcka- składał się z 70 zadań.


Zwycięzcami szkolnego etapu Olimpiady zostali uczniowie:
I miejsce -   Martyna Jędrzejczyk – klasa 3 tg
II  miejsce – Aleksandra Piersa – klasa 4 tg
III miejsce – Milena Dziczek – klasa 4 tg

 

obejrzyj zdjęcia

czytaj dalej >>

 

Ewa Tyszka


 ...  ...


80 z 91

Władze Szkoły

Dyrektor: mgr Barbara Stepnowska
Zastępcy Dyrektora:
mgr Adam Zienkiewicz
mgr Elżbieta Niedźwiedzka

Kontakt

Zespół Szkół Zawodowych Nr 4 w Ostrołęce
ul. Traugutta 10
07-410 Ostrołęka

tel: 29 764 21 27
email:sekretariat@zsz4.ostroleka.edu.pl

Inspektor ochrony danych
Leszek Kleczkowski
email:iod@ostroleka.edu.pl