KONKURSY


KUCHNIA POLSKA NA MAZOWSZU


Sukces uczniów!!!

Uczniowie naszej szkoły Klaudia Mierzejewska, Hubert Płodzich, Magdalena Chojnowska zostali zakwalifikowani do Finału Ogólnopolskiego Konkursu Gastronomicznego "Kuchnia Polska na Mazowszu", który odbędzie się 28 listopada 2014 w Warszawie. Opiekę nad przygotowaniem konkursu sprawowały p.Ewa Okowicka oraz p.Sylwia Dyko Serdecznie gratulujemy i życzymy dalszych sukcesów w finale!

 

2014.11.05 SZKOLNY ETAP XIX OLIMPIADY WIEDZY o ŻYWIENIU i ŻYWNOŚCI


   

W dniu 05.11.2014 r. w naszej szkole odbył się etap szkolny XIX Olimpiady Wiedzy o Żywieniu i Żywności o tematyce wiodącej „ Bezpieczeństwo żywności i żywienia”. Wydarzenie to jest tradycją wśród młodzieży naszej szkoły. Po raz kolejny uczniowie klas gastronomicznych IV Tg, IV Tk, IV Tk1, 3 TG, 3 TR rywalizowali ze sobą z zakresu wiedzy z przedmiotu technologii gastronomicznej i podstaw żywienia człowieka. Test opracowała P. Agnieszka Wojtasik, P. Magdalena Kacperek i P. Małgorzata Damięcka- składał się z 70 zadań.


Zwycięzcami szkolnego etapu Olimpiady zostali uczniowie:
I miejsce -   Martyna Jędrzejczyk – klasa 3 tg
II  miejsce – Aleksandra Piersa – klasa 4 tg
III miejsce – Milena Dziczek – klasa 4 tg

 

obejrzyj zdjęcia

czytaj dalej >>

 

Ewa Tyszka

I OGÓLNOPOLSKI KONKURS KULINARNY „ LITERACKA KUCHNIA”


 

W dniu 29.10.2014r. w Zespole Szkół Gastronomiczno – Hotelarskich w Gdańsku odbył się I Ogólnopolski Konkurs kulinarny „ Literacka Kuchnia” . Patronat Honorowy nad konkursem objęli : Marszałek Województwa Pomorskiego Mieczysław Struk, Prezydent Miasta Gdańsk Paweł Adamowicz, Pomorski Kurator Oświaty Elżbieta Wasilenko.

 

Celem konkursu było propagowanie czytelnictwa, zapoznanie z twórczością klasyków i pisarzy współczesnych, podnoszenie poziomu efektywności kształcenia zawodowego oraz nawiązywanie współpracy między szkołami i firmami związanymi z gastronomią. Tematem konkursu było sporządzenie potraw na podstawie literatury.  

 

obejrzyj zdjęcia

czytaj dalej >>

 

Ewa Tyszka

2014.10.24 etap szkolny XXXIX OLIMPIADY GASTRONOMICZNEJ


    

W dniach 24-25.10.2014 37 uczniów z klas gastronomicznych – 4 TG, 4 TK, 4 TK1, 3R, 3 TG, 3 TG1 i 2TG wzięło udział w szkolnym etapie XXXIX Olimpiady Wiedzy i Umiejętności Rolniczych – blok żywienie człowieka organizowanej przez Akademię Podlaską w Siedlcach.

Każdy uczestnik odpowiadał na 60 pytań testowych oraz rozwiązywał 2 zadania praktyczne polegające na rozpoznaniu 5 przypraw i omówieniu ich zastosowania w kuchni oraz narysowaniu schematu kuchni i zaznaczeniu stref wykonywania poszczególnych czynności.

czytaja dalej>>

obejrzyj zdjęcia

III Edycja Ogólnopolskiego Konkursu na najlepszy przepis kulinarny


   
    



 ...  ...


79 z 89

Władze Szkoły

Dyrektor: mgr Barbara Stepnowska
Zastępcy Dyrektora:
mgr Adam Zienkiewicz
mgr Elżbieta Niedźwiedzka

Kontakt

Zespół Szkół Zawodowych Nr 4 w Ostrołęce
ul. Traugutta 10
07-410 Ostrołęka

tel: 29 764 21 27
email:sekretariat@zsz4.ostroleka.edu.pl

Inspektor ochrony danych
Leszek Kleczkowski
email:iod@ostroleka.edu.pl