AKTUALNOŚCI


Bezpieczne wakacje - "Mam dla kogo żyć! Stop. Po alkoholu nie wchodzę do wody", "Stop. Po


SUKCESY EKONOMISTÓW W KONKURSIE Z INNOWACJI


W roku szkolnym 2020/2021 w klasie 2 A1 wdrożona została innowacja pedagogiczna „PODSTAWY RACHUNKOWOŚCI W PRAKTYCE” objęta patronatem Stowarzyszenia Księgowych w Polsce Oddział Okręgowy w Warszawie.

Zwieńczeniem całorocznej pracy oraz wszelkich działań i inicjatyw był konkurs pod tytułem:

” Podstawy rachunkowości z elementami rozliczeń publicznoprawnych oraz etyki zawodowej” 

Zadanie konkursowe polegało na przygotowaniu prezentacji multimedialnych na wybrane tematy oraz sporządzenie zadania praktycznego w programie księgowym REWIZOR. 

Najwyższe wyniki uzyskali następujący uczniowie:

OLIWIA PŁASKA – I miejsce
MATEUSZ SIOK   - II MIEJSCE
GABRIELA KRAKOWIECKA – III  miejsce

Serdecznie gratulujemy zwycięzcom i życzymy dalszych sukcesów w następnych latach podczas realizacji innowacji.

Nagrody ufundowała SU EKONOMIK a wręczyła Pani Dyrektor Barbara Stepnowska i Pani vice Dyrektor Aldona Zadroga.

Nauczyciele realizujący innowacje

Małgorzata Złotkowska, Barbara Parzych

SZKOLNA BIBLIOTEKA KSIĘGOWEGO


W ramach porozumienia o współpracy Stowarzyszenie Księgowych w Polsce Oddział Okręgowy w Warszawie przekazało szkole dla uczniów technikum ekonomicznego materiały dydaktyczne, literaturę fachową, branżowe czasopisma w celu utworzenia szkolnej biblioteki księgowego.

Powyższe publikacje będą wykorzystane do pracy dydaktycznej zarówno przez nauczycieli jak i uczniów.

 

 

Małgorzata Złotkowska

ZAKOŃCZENIE ROKU SZKOLNEGO


PODSUMOWANIE ROKU NASZYCH STYPENDYSTÓW


W kończącym się roku szkolnym nasza szkoła mogła poszczycić się aż 18 uzdolnionymi uczniami, którzy otrzymali stypendium zawodowe w ramach projektu „Mazowsze – stypendia dla uczniów szkół zawodowych”.

Stypendyści z klas gastronomicznych, cukierniczych i hotelarskich przez cały rok szkolny rozwijali swoje pasje i zdolności, poszerzali swoje zainteresowania, pogłębiali wiedzę, szlifowali swoje umiejętności zawodowe, poznawali tajniki gastronomii i cukiernictwa.

Jedni piekli i wykonywali piękne dzieła cukiernicze m.in. torty piętrowe, ciasta, monoporcje, fit deserki, drudzy miksowali drinki i koktajle owocowe, kolejni uczyli się wykonywania dekoracji cukierniczych i figurek z lukru, poznawali tajniki czekolady, dietetyki sportowej czy językowego treningu personalnego, jeszcze inni uczyli się jak fotografować żywność. Można by wymieniać i wymieniać kolejne umiejętności jakie zdobywali nasi uczniowie.

Pomimo trudnego roku szkolnego, jaki mamy za sobą, jesteśmy pewni, że każdy stypendysta kończy go bogatszy nie tylko w wiedzę teoretyczną i praktyczną, ale także pewniejszy siebie i bardziej doświadczony. My opiekunowie jesteśmy z wszystkich naszych stypendystów bardzo dumni i zadowoleni, że mogliśmy uczestniczyć w ich rozwoju zawodowym i jesteśmy przekonani, że jeszcze o nich usłyszymy w przyszłości.

Życząc wielu sukcesów, dziękujemy Wam, że godnie reprezentowaliście naszą szkołę.

 

W imieniu wszystkich opiekunów:
Ewa Okowicka – Dyl i Magdalena Karczewska


 ...  ...


8 z 284

Władze Szkoły

Dyrektor: mgr Barbara Stepnowska
Zastępcy Dyrektora:
mgr Adam Zienkiewicz
mgr Aldona Zadroga

Kontakt

Zespół Szkół Zawodowych Nr 4 w Ostrołęce
ul. Traugutta 10
07-410 Ostrołęka

tel: 29 764 21 27
email:sekretariat@zsz4.ostroleka.edu.pl