19 lutego 2025 roku uczniowie naszej szkoły wzięli udział w najsłodszych i największych targach branży cukierniczej, piekarniczej, lodziarskiej i kawowej - Expo Sweet 2025 w Warszawie.
Klasy o profilu technik żywienia i usług gastronomicznych, technik technologii żywności - specjalność cukiernik, technik przetwórstwa mleczarskiego oraz technik hotelarstwa miały okazję odkrywać najnowsze trendy i nowoczesne technologie w branży pod opieką nauczycieli: p. Ewy Okowickiej – Dyl, p. Mileny Tyszki, p. Ewy Tyszki, p. Magdaleny Wlazło oraz ks. Marka Spiżewskiego.
Targi Sweet Expo to nie tylko stoiska ze słodkościami i pysznymi lodami, wypełnione niesamowitymi arcydziełami cukierniczymi, ale przede wszystkim ogromna dawka wiedzy, którą mogliśmy pozyskać od profesjonalistów. Nie zabrakło oczywiście degustacji, inspirujących pokazów, a także miłych spotkań. Było to dzień pełen wraże i nowych inspiracji!
Organizatorami wyjazdu były: Ewa Okowicka-Dyl i Milena Tyszka
Magdalena Wlazło, Ewa Okowicka-Dyl, Milena Tyszka, Ewa Tyszka i ks. Marek Spizewski