AKTUALNOŚCI


KIERMASZ PODRĘCZNIKÓW


Jak każdego roku we wrześniu Samorząd Uczniowski zorganizował kiermasz podręczników. Odbył się on w piątek na długiej przerwie. Zainteresowanie uczniów było ogromne. Nie brakowało kupujących jak i sprzedających.

ZBIÓRKA MAKULATURY


W ramach akcji „Ocalić jedno drzewo” w pierwszym tygodniu września Samorząd Uczniowski przeprowadził zbiórkę makulatury. Uczniowie i nauczyciele uzbierali kilkadziesiąt kilogramów kartonów, zniszczonych książek, gazet itp. Przekazaliśmy je pani Barbarze Zaborowskiej- opiekunowi SK PCK.

GOŚCIE z TURCJI


 

 

W poniedziałek 5 września Zespół Szkół Zawodowych Nr 4 im. Adama Chętnika odwiedziła turecka delegacja z miasta Kemer. W skład delegacji wchodzili: Kemal Yüksel – wiceburmistrz, Elmas Demir – specjalista ds. PR w Kemer oraz Senel Gul – architekt miejski.

W szkole delegacja spotkała się z dyrekcją i młodzieżą, obejrzeli pracownie szkolne. Poznali także życiorys patrona szkoły Adama Chętnika. Następnie wraz z panią dyrektor odbyli krótką wizytę w Ośrodku Etnograficznym w Lelisie. Na koniec mogli poznać smaki kurpiowszczyzny. Obiad przygotowali uczniowie i pracownicy warsztatów szkolnych gastronomicznych.

Delegacja z Turcji była zainteresowana kierunkami i sposobami kształcenia młodzieży w naszej szkole. Pan wiceburmistrz, podkreślił, że podobna szkoła funkcjonuje w Kemer i może być początkiem współpracy obu placówek.

Miasto Kemer to znany i jeden z najpiękniejszych kurortów Turcji, położony w prowincji Antalya w południowo – zachodniej części kraju, nad Morzem Śródziemnym. Ostrołęka i Kemer w dniu 6 września mają zostać miastami partnerskimi. W tym dniu w Miejskim Ratuszu podpisany będzie list intencyjny.

 

Więcej na temat współpracy: znajdziecie TUTAJ

ROZPOCZĘCIE ROKU SZKOLNEGO 2016/2017


 

I Konferencja Branży Gastronomicznej "Klaster łączy środowisko"


         

W dniu 4 lipca 2016r doszło do bezprecedensowego spotkania branży gastronomicznej reprezentowanej przez pierwszy w Polsce Ogólnopolski Klaster Środowiskowy Branży Gastronomicznej ,,Polscy Liderzy Gastronomii'' reprezentowanego przez Pana Grzegorza Górnika – Akademia Kelnerska, Pana Jarosława Uścińskiego – Ogólnopolskie Stowarzyszenie Szefów Kuchni i Cukierni, Panią Danutę Richert – ZSG w Rzeszowie, Wojciecha Ożoga – menagera, Jerzego Czaplę – Centrum Szkolenia Barmanów, Ireneusz Jundziłła i Rafała Maneckiego – Portal Pracawgastronomii.pl – z grupą członków Klastra reprezentującą szkoły gastronomiczne i hotelarskie. Dyrektorzy i koordynatorzy szkół z Bieczy, Chełma, Czudca, Garwolina, Gorzowa Wielkopolskiego, Grodziska Wielkopolskiego, Hrubieszowa, Kędzierzyna-Koźla, Krotoszyna, Legnicy, Lubania, Łowicza, Łukowa, Miętna, Nysy, Olesna, Ostrołęki, Ostrzeszowa, Pilzna, Pyrzyc, Ryglic, Sieradza, Szczytna, Tarnowa, Warszawy, Wojsławic, Wojnicz i Żychlina na wspólnej konferencji, która odbyła się w Zespole Szkół Spożywczo-Gastronomicznych przy ulicy Komorskiej w Warszawie, spotkali się w celu wyłonienia kluczowych tematów współpracy oraz lidera grupy szkół.

czytaj dalej>>>

 



334 z 419

Władze Szkoły

Dyrektor: mgr Barbara Stepnowska
Zastępcy Dyrektora:
mgr Adam Zienkiewicz
mgr Elżbieta Niedźwiedzka

Kontakt

Zespół Szkół Zawodowych Nr 4 w Ostrołęce
ul. Traugutta 10
07-410 Ostrołęka

tel: 29 764 21 27
email:sekretariat@zsz4.ostroleka.edu.pl

Inspektor ochrony danych
Leszek Kleczkowski
email:iod@ostroleka.edu.pl