![]() ![]() ![]() |
W czwartek 27.09.2012 r. w naszej szkole odbyła się XVII Olimpiada Wiedzy o Żywieniu i Żywności o tematyce wiodącej " Żywność Tradycyjna i Kuchnie Narodowe". Wydarzenie to jest tradycją wśród młodzieży naszej szkoły. Po raz kolejny uczniowie klas gastronomicznych IV Tg, IV Tk, 3Tg, 3Tk, 2TG,2Tk rywalizowali ze sobą z zakresu wiedzy z przedmiotu technologii gastronomicznej i podstaw żywienia. Skład komisji tworzyli nauczyciele przedmiotów zawodowych gastronomicznych oraz wychowawca klasy 3 Tk: przewodnicząca p. Ewa Tyszka, członkowie: p.S.Dyko, p. W. Pędzich, p. M .Milczarek, p. E. Niedźwiedzka, p. A. Krasna, p. E. Okowicka. Swoją obecnością zaszczyciła uczestników p. Dyrektor Anna Przygoda -Majewska, która uroczyście rozpoczęła Olimpiadę życząc wszystkim uczniom powodzenia oraz uzyskania jak najlepszych wyników. Zadania testowe Olimpiady opracowała p. A. Wojtasik i p. B. Krzemińska. Ogłoszenie wyników XVII Olimpiady Wiedzy o Żywieniu i Żywności odbyło się w dniu 01.10.2012 r. Dyplomy i nagrody wręczyła P. Wicedyrektor Barbara Stepnowska. Każdy uczestnik Olimpiady otrzymał drobny upominek w postaci długopisu. Nagrodzeni uczniowie: Zwycięzcom gratulujemy i życzymy powodzenia na etapie okręgowym Olimpiady, która odbędzie się 11.01.2013r. w Zespole Szkół Gastronomicznych im. prof. E. Pijanowskiego w Warszawie. Dziękujemy Radzie Rodzicom za ufundowanie nagród rzeczowych. Ewa Tyszka
|
Dnia 29 września 2012r. odbyły się |
![]() ![]() |
W dniu 21 września 2012 r. w naszej szkole odbyły się obchody 10- lecia nadania szkole imienia Adama Chętnika. Po uroczystości goście zostali zaproszeni na bankiet , na którym do degustacji zostały serwowane potrawy kuchni kurpiowskiej m.in. żeberka w kapuście, sałatka jarzynowa w cukinii, zupa kurkowa, pierogi z mięsem, pasztet z żurawiną, smalec, ogórki kiszone, naleśniki ze szpinakiem, placek drożdżowy, rolada z ryby. Potrawy zostały przygotowane przez Panie kucharki Danutę Sobiech, Barbarę Owczarek, Małgorzatę Kłos, Barbarę Dumałę, Bożenę Wysocką pod kierunkiem Pani kierownik warsztatów gastronomicznych Annę Sawicką. Do sporządzenia potraw włączyli się również nauczyciele przedmiotów gastronomicznych zawodowych: P. Ewa Tyszka, P. Barbara Krzemińska, P. Elżbieta Stepnowska ,P. Marek Milczarek, P. Agnieszka Wojtasik ,P. Anna Krasna ,P. Ewa Okowicka. Za obsługę bankietu odpowiedzialna była P. Sylwia Dyko . Ewa Tyszka |
Dyrektor: mgr Barbara Stepnowska
Zastępcy Dyrektora:
mgr Adam Zienkiewicz
mgr Elżbieta Niedźwiedzka
Zespół Szkół Zawodowych Nr 4 w Ostrołęce
ul. Traugutta 10
07-410 Ostrołęka
tel: 29 764 21 27
email:sekretariat@zsz4.ostroleka.edu.pl
Inspektor ochrony danych
Leszek Kleczkowski
email:iod@ostroleka.edu.pl