|
Czwartek był dniem realizacji zadań specjalnych. Oprócz podstawowych czynności, jakie wykonywały wszystkie grupy, zorganizowana została wycieczka tematyczna. Hotelarze otrzymali za zadanie przygotowanie wycieczki pod kątem realizacji projektu edukacyjnego, uwzględniającego aspekty przygotowania praktycznego techników ekonomistów, gastronomów i hotelarzy. Zadanie zostało wykonane na szóstkę!
Grupa uczniów odbywających praktyki zawodowe w Grecji udali się dzisiaj do miasta Nafpaktos, gdzie zapoznali się z atrakcjami miasta i potencjalnymi zasobami bazy hotelowej i turystycznej w mieście. Okolice miasta są również znane ze swoich wylęgarni i hodowli ryb, które służą dostawami hotelom, restauracjom i innym obiektom gastronomicznym. Te nadmorskie przedsiębiorstwa stanowią dobrą bazę do nauki sposobów pozyskiwania, przetwarzania i dystrybucji surowców. Ze względu, że są one nastawione na eksport, nie doznały one wielkich strat w trakcie panującego w Grecji kryzysu i są dobrym przykładem do prowadzenia działalności gospodarczej dla ekonomistów.
Zagraniczna praktyka zawodowa szansą dla przyszłych kucharzy, hotelarzy i ekonomistów numer 2017-1-PL01-KA102-037656, realizowany w ramach projektu Ponadnarodowa mobilność uczniów i absolwentów oraz kardy kształcenia zawodowego Program Operacyjny Wiedza Edukacja Rozwój 2014-2020, współfinansowany z Europejskiego Funduszu Społecznego. #POWER
|