Zapraszamy do zapoznania się z podręcznikiem, który powstał w wyniku projektu: "Internacjonalizacja kształcenia zawodowego w branży turystycznej (hotele i gastronomia), Łącząc doświadczenia pracodawców po pandemii i dostawców szkoleń zawodowych" numer 2021-2-PL01-KA210-VET-000050808
Podręcznik został opracowany przez doświadczonych w branży turystycznej i kształceniu zawodowym partnerów projektu, którymi są KLS Partners (Polska), Promimpresa (Włochy), EKPEDEFTIKI PAREMVASI (Grecja) oraz Zespół Szkół Zawodowych nr 4 im. Adama Chętnika w Ostrołęce (Polska).
Projekt "Internacjonalizacja kształcenia zawodowego w branży turystycznej (hotelarstwo i gastronomia) łącząca postpandemiczne doświadczenia pracodawców i organizatorów kształcenia zawodowego" (nr 2021-2-PL01-KA210-VET-000050808) odgrywa znaczącą rolę w rozpowszechnianiu innowacyjnych zmian wprowadzanych przez czołowych przedsiębiorców z sektora turystycznego z różnych krajów.
Głównym celem projektu jest internacjonalizacja kształcenia zawodowego w branży turystycznej poprzez połączenie post-pandemicznych doświadczeń pracodawców i organizatorów szkoleń zawodowych. Jako Partnerzy Projektu dążymy do:
- normalizacji wymiany najlepszych praktyk między lokalnymi pracodawcami a organizatorami szkoleń zawodowych,
- podniesienia kwalifikacji obu stron: pracodawców i pracowników przedsiębiorstw, a także nauczycieli i trenerów zawodowych,
- podniesienia jakości działań partnerów projektu,
- zwiększenia atrakcyjności kształcenia i szkolenia zawodowego,
- promowania włączenia grup docelowych,
- zbierania danych o zdalnych formach i narzędziach mających zastosowanie do wsparcia zawodowego,
- i udostępnienia wszystkich tych informacji w podręczniku.
Wszystkich zainteresowanych zapraszamy (jako Partnerzy projektu) do zapoznania się z treścią podręcznika. Udostępniamy wersję w języku angielskim, po zredagowaniu podręcznika w języku polskim, również udostępnimy do wglądu.
VETourismINT_Manual VETourismINT_Report
Warszawa - San Cataldo - Saloniki - Ostrołęka 2023
Projekt ten został sfinansowany przy wsparciu Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego.
Słota Anna