Pomimo panującej sytuacji wywołanej pandemią, nasza szkoła nie zwalnia tempa! Z okazji Walentynek zorganizowany został konkurs na DESER OD SERCA, który skierowany był do Uczniów ZSZ nr 4 oraz Uczniów Szkół Podstawowych. Celem konkursu było obudzanie i rozwijanie pasji, zainteresowań i uzdolnień związanych z przygotowywaniem wyrobów cukierniczych. Aby wziąć udział należało wykonać w domowym zaciszu deser dla bliskiej osoby, a następnie wysłać zgłoszenie wraz z fotografiami i recepturą słodkich smakołyków. Młodzież jak zwykle spisała na 6! Przesłane prace odzwierciedlały wysoki poziom zdolności, umiejętności i inwencji twórczej. Kolejnym etapem konkursu było zbieranie lajków na profilach Facebookowych szkoły. Emocje sięgały zenitu- ale nic dziwnego, ponieważ na zwycięzców czekało szkolenie z produkcji tortów, prowadzone przez autorytet w świecie Cukiernictwa Panią Urszulę Stępniak.
Po zaciętej walce wyłoniono nagrodzone osoby:
W kategorii Szkoła Podstawowa:
-1 miejsce Izabela Krystian SP Lelis
-2 miejsce Julia Romanowska SP Rydzewo
-3 miejsce Magdalena Siekierko SP nr 6 Ostrołęka
W kategorii ZSZ4:
-1 miejsce Alicja Piwowarczyk kl 2KC1
- 2 miejsce Katarzyna Ruszczyk kl 4KC
- 3 miejsceNatalia Mierzejewska kl 2KC1
Wyróżniono także: Roberta Wielk kl 2CS za najpiękniejszą fotografię deseru oraz Wojciecha Janeckiego 3HT za udział w konkursie osoby spoza klas gastronomicznych
Z całego serca dziękujemy naszym sponsorom: Radzie Rodziców ZSZnr4, Pani Ula Stępniak, Food colours, GaTka Szmatka. Dziękujemy również Pani Annie Słota, która zadbała aby herbata smakowała jeszcze lepiej w Czwórkowym kubku, a zakupy były lżejsze w ekologicznej torbie z logo naszej Szkoły.
Dziękujemy za tak liczny udział i zapraszamy do udziału w kolejnych konkursach!
Ewa Okowicka- Dyl, Milena Tyszka