KONKURSY


2013-10-17 PÓŁFINALIŚCI KONKURSU "ZGOTUJ SOBIE SUKCES"


 

Uczeń klasy 4 Technik Kucharz Adrian Grec i tegoroczna abiturientka klasy 4 Technik Żywienia i Gospodarstwa Domowego Joanna Łępicka jako zespół pod kierunkiem P. Ewy Tyszki zakwalifikowali się do półfinału 5 edycji konkursu pt. „ Zgotuj sobie sukces” organizowanego przez Firma MAKRO Cash and Carry Polska S.A. z siedzibą w Warszawie.


Warunkiem zakwalifikowania się do półfinału było stworzenie przepisu oraz sporządzenie zakąski i dania głównego z wykorzystaniem ryby Tilapii i piersi z kaczki.


Podczas półfinału, który odbędzie się w dniach 14-15.11.2013r. uczniowie będą sporządzać zakąskę i danie główne w liczbie 6 porcji na podstawie przepisu własnego pomysłu przy użyciu produktów z „ BLACK BOX”, z którymi zapoznają się bezpośrednio przez rozpoczęciem przygotowania Pracy konkursowej.


Półfinał i finał konkursu odbędzie w Akademii Efektywnej Przedsiębiorczości Makro - HoReCA w Warszawie przy Al. Jerozolimskich 184, 02-486 Warszawa. Lista Zespołów Uczniów, które zostały zakwalifikowane do udziału w Półfinałach jest zamieszczona na stronie www.akademiamakro.pl lub www.makro.pl


Gratulujemy Asi i Adrianowi sukcesu. 

Ewa Tyszka 


 

 

2013-10-06 KONKURS NA NAJLEPSZY PRZEPIS KULINARNY


   

 

W dniach 04-06.10.2013r. uczniowie klasy IV Technik Kucharz Tomasz Prot i Robert Szczubełek pod kierunkiem p. Ewy Tyszki reprezentowali szkołę w II edycji ogólnopolskiego konkursu na najlepszy przepis kulinarny wykorzystujący produkty zarejestrowane lub aplikujące o rejestrację jako Chroniona Nazwa Pochodzenia, Chronione Oznaczenie Geograficzne oraz Gwarantowana Tradycyjna Specjalność . Organizatorem konkursu jest Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi, wykonawcą – Polska Izba Produktu Regionalnego i Lokalnego.

czytaj dalej

obejrzyj zdjęcia

2013-06-06 KONKURS - "KWINTESENCJA POSIŁKU-DESER”


 
   

W dniu o6.06.2013 uczniowie klasy II Technik Kucharz: Adam Domurad i Mateusz Kisiel pod kierunkiem p. Marka Milczarka reprezentowali szkołę w konkursie kulinarnym pt. „Kwintesencja smaku – Deser”, który odbył się  w Zespole Szkół Nr 1 im. Marii Skłodowskiej – Curie w Wyszkowie.

 

Celem konkursu było kultywowanie, propagowanie i pogłębianie wiedzy gastronomicznej, doskonalenie umiejętności kulinarnych, rozbudzanie inicjatywy i pomysłowości uczniów, podnoszenie poziomu kształcenia zawodowego, kształtowania wśród uczniów pozytywnej i uczciwej rywalizacji oraz współpraca między szkołami zrzeszonymi w Klubie Przodujących Szkół z innymi szkołami gastronomicznymi. Organizatorem konkursu było Stowarzyszenie Pomocy Szkole w Ostrołęce.

 

 Za deser Krem truskawkowy w czekoladowym koszyczku w towarzystwie sorbetu z kiwi w sosie truskawkowym uczniowie zdobyli II miejsce, a nagrodą są książki „ Kuchnia polska” i dyplomy. Gratulujemy i życzymy dalszych sukcesów.   Marek Milczarek

 


obejrzyj zdjęcia

 

2013-05-27 ZAWODY STRZELECKIE


 
    

Dnia 27 maja 2013r w Kadzidle odbyły się zawody strzeleckie. Uczniowie, którzy reprezentowali szkołę podczas zawodów to: A. Borkowski kl. I Ht1, A. Zadroga kl. I Ht1, M. Zera kl. II Tk1, D. Dzbeński kl. II Tk1. Drużyna otrzymała dyplom za udział w zawodach. W wolnym czasie zwiedzaliśmy, również Zagrodę Kurpiowską w Kadzidle.

Opiekun B. Zaborowska

obejrzyj zdjęcia

2013-05-21 KONKURS SZKOŁA MISTRZÓW UGOTUJ . TO


   

„Z radością informujemy, że uczennica Państwa szkoły została nagrodzona w konkursie Szkoła Mistrzów Ugotuj. to. Natalia Laskowska zajęła III miejsce za pieczeń z brokułem w sąsiedztwie z buraczkowym Carpaccio.” Zgodnie z regulaminem przyznajemy Państwa szkole zestaw garnków INGINIO, toster marki Tefal oraz voucher na zioła Swedeponic. Serdecznie gratulujemy w imieniu redakcji Ugotuj.to i Jury” - to informacja jaka dotarła 21.05.2013r. do Naszej Szkoły w odpowiedzi na udział w konkursie uczennicy klasy 1TR o kierunku technik żywienia i usług gastronomicznych .

 

Aby wziąć udział w konkursie należało do 30 kwietnia 2013r. przesłać drogą elektroniczną opracowaną przez siebie recepturę potrawy wraz ze zdjęciem pod hasłem „ Sięgnij do źródeł – zapomnianych produktów, rodzinnych przepisów, lokalnych tradycji i stwórz coś własnego na tej podstawie”. Twórca potrawy miał za zadanie uzasadnić wybór rodzaju dania, składników oraz zastosowanych technik kulinarnych. Patronatem konkursu jest Grzegorz Łapanowski.

 

Natalia do konkursu przygotowywała się pod kierunkiem pani Ewy Tyszki i pani Ewy Okowickiej , swoje inspiracje czerpała z przepisów swojej mamy przekazywanych z pokolenia na pokolenie.

 

Serdecznie Gratulujemy!

 

Zapraszamy do lektury na stronie internetowej: czytaj dalej>>



87 z 91

Władze Szkoły

Dyrektor: mgr Barbara Stepnowska
Zastępcy Dyrektora:
mgr Adam Zienkiewicz
mgr Elżbieta Niedźwiedzka

Kontakt

Zespół Szkół Zawodowych Nr 4 w Ostrołęce
ul. Traugutta 10
07-410 Ostrołęka

tel: 29 764 21 27
email:sekretariat@zsz4.ostroleka.edu.pl

Inspektor ochrony danych
Leszek Kleczkowski
email:iod@ostroleka.edu.pl