Wielkanoc 2020 była wyjątkowa, dlatego też aby ubarwić okres kwarantanny zorganizowano konkurs na ZDALNĄ BABKĘ WIELKANOCNA 20020. Zadaniem uczniów było samodzielne wykonanie babki wielkanocnej w warunkach domowych oraz udokumentowanie procesu produkcji zdjęciami. Do konkursu mogli przyłączyć się również nasi nauczyciele przedmiotów gastronomicznych.
Pomysł na konkurs w takiej formie okazał się „strzałem w dziesiątkę”, zainteresowanie było ogromne- otrzymano 21 zgłoszeń!
Jury w składzie: p. Barbara Stepnowska, p. Aldona Zadroga, p. Adam Zienkiewicz, p. Anna Słota, p. Elżbieta Stepnowska i p. Agnieszka Wojtasik- miało niełatwe zadanie aby wyłonić zwycięzców. Wszystkie nadesłane babki zachwycały swoim wyglądem. Uczniowie zadbali nie tylko o dekoracje wypieków ale także o otoczenie, nadając prawdziwie świąteczny klimat.
Niestety nie można było przyznać wszystkim pierwszych miejsc i wg reguł należało wyłonić zwycięzców. Wg oceny:
1 miejsce zajęła Sędrowska Karolina 3kc
2 miejsce zajęła Bachmura Natalia 2kc
3 miejsce zajęła Kaczyńska Milena 1g1
Wyróżnieni zostali: Kiernozek Paweł 3g, Ruszczyk Katarzyna 3kc, Mierzejewska Natalia 1kc
Wręczenie nagród odbędzie się kiedy będziemy mogli bezpiecznie wrócić do szkoły. Tymczasem dla osłody wszyscy uczestnicy otrzymali po ocenie bardzo dobrej, a 6 najlepszych po ocenie celującej z wybranego przedmiotu zawodowego.
Serdecznie dziękujemy wszystkim uczestnikom, udowodniliście, że nie dajecie się wirusowi, potraficie się bawić i tworzyć cukiernicze dzieła. BRAWO!
Organizatorami konkursu były panie: Agnieszka Wojtasik, Ewa Okowicka- Dyl i Milena Tyszka