Niesamowitych emocji dostarczył nam konkurs kulinarny zorganizowany przez Zespół Szkół im. Michała Konarskiego w Warszawie. Tematem przewodnim była gęsina- symbol obchodów dnia świętego Marcina. Podczas gastronomicznych wyzwań nasi uczniowie zaprezentowali wysoki poziom zdolności, dobru technik kulinarnych oraz estetyki podania dania.
Po kuchennych zmaganiach Jury, w którym przewodniczył Pan Przemysław Kopania- szef kuchni restauracji NovaWola przyznało:
2 miejsce Paulinie Cichockiej i Jakubowi Dubaj z 4G
3 miejsce Aleksandrze Lewandowskiej i Alicji Piwowarczyk z 3KC
Ogromne gratulacje należą się również Wiktorii Wróbel i Wiktorii Sypniewskiej z klasy 3G, które pomimo, że nie zajęły miejsca na podium, wykazały się kreatywnością oraz zdolnościami kulinarnymi.
Do konkursu, naszych uczniów przygotowywały Panie Ewa Okowicka-Dyl oraz Milena Tyszka
Wszystkim serdecznie gratulujemy, dziękujemy godne reprezentowanie naszej szkoły i czekamy na kolejne sukcesy kulinarne!
EO i MT