KONKURSY


Ogłoszenie wyników etapu szkolnego III Olimpiady Wiedzy o Kurpiach 14.grudnia 2021 roku


KONKURS „GADKA KURPIOWSKA”


W dniu 8 grudnia 2021 r. odbył się konkurs na „Gadkę kurpiowską”. Celem konkursu było propagowanie idei i kultury kurpiowskiej, upowszechnianie opowiadań związanych z życiem Kurpiów, kultywowanie tradycji kurpiowskich w mowie.

Komisja w składzie:

Barbara Stepnowska – przewodnicząca

Ewa Zych, Elżbieta Jaźwińska i Agnieszka Stefańska

wysłuchała recytatorów i przyznała następujące miejsca:

I miejsce: Julia Popielarczyk kl III a1

II miejsce: Aleksandra Kozłowska kl IIs

III miejsce: Kornelia Samorajczyk i Maciej Ciak kl IIs

Nagrody na konkurs ufundowała Rada Rodziców. Dekorację przygotowały p.Agnieszka Stefańska i p.Krystyna Pyskło.  

Agnieszka Sikorska, Elżbieta Jaźwińska, Ewa Zych, Bożena Żebrowska

 

Ogólnopolski konkurs geograficzny : „GEO – PLANETA”


Dnia 26.11.2021 w naszej szkole uczniowie z klas: 2A, 2S, 3AH, 4S, 4H przystąpili do rozwiązywania arkusza zadań z Ogólnopolskiego konkurs geograficznego:„GEO – PLANETA”

Wyniki z konkursu mają zostać ogłoszone 31.03.2021r.

 

 

Nauczyciele geografii:

M. Zalewska, B. Zaborowska

 

KONKURS KULINARNY “NA ŚWIĘTEGO MARCINA NAJLEPSZA GĘSINA


Niesamowitych emocji dostarczył nam konkurs kulinarny zorganizowany przez Zespół Szkół im. Michała Konarskiego w Warszawie. Tematem przewodnim była gęsina- symbol obchodów dnia świętego Marcina. Podczas gastronomicznych wyzwań nasi uczniowie zaprezentowali wysoki poziom zdolności, dobru technik kulinarnych oraz estetyki podania dania.

Po kuchennych zmaganiach Jury, w którym przewodniczył Pan Przemysław Kopania- szef kuchni restauracji NovaWola przyznało:

2 miejsce Paulinie Cichockiej i Jakubowi Dubaj z 4G
3 miejsce Aleksandrze Lewandowskiej i Alicji Piwowarczyk z 3KC  

Ogromne gratulacje należą się również Wiktorii Wróbel i Wiktorii Sypniewskiej z klasy 3G, które pomimo, że nie zajęły miejsca na podium, wykazały się kreatywnością oraz zdolnościami kulinarnymi.

Do konkursu, naszych uczniów przygotowywały Panie Ewa Okowicka-Dyl oraz Milena Tyszka

Wszystkim serdecznie gratulujemy, dziękujemy godne reprezentowanie naszej szkoły i czekamy na kolejne sukcesy kulinarne!

 

EO i MT 

 

WYNIKI ETAPU SZKOLNEGO XXVI OLIMPIADY WIEDZY O ŻYWIENIU I ŻYWNOŚCI


Dnia 5 listopada zaprosiliśmy uczniów biorących udział w Olimpiadzie na ogłoszenie wyników oraz przekazanie dyplomów i nagród osobom, które otrzymały największą ilość punktów z testu szkolnego.

Tematem wiodącym Olimpiady było żywienie w profilaktyce chorób układu krążenia. W Olimpiadzie brało udział 30 uczniów, spośród których dwoje z nich będzie reprezentować naszą szkołę w kolejnym, okręgowym etapie tej Olimpiady, która odbędzie się niebawem w Szczytnie.

Wyniki Olimpiady są następujące:
I miejsce - Wiktoria Lutrzykowska 4TG
II miejsce - Adrianna Trzcińska 3G1
III miejsce - Kamil Mieczkowski 2TG  

Serdecznie gratulujemy i życzymy kolejnych sukcesów Nagrody zostały ufundowane przez Radę Rodziców ZSZ nr 4 i kręgielnię ŁUBUDU, za które serdecznie dziękujemy.

Organizatorami etapu szkolnego Olimpiady były: p. M.Kacperek, p. E.Tyszka i p.W.Dyko

Magdalena Kacperek 

 


 ...  ...


25 z 89

Władze Szkoły

Dyrektor: mgr Barbara Stepnowska
Zastępcy Dyrektora:
mgr Adam Zienkiewicz
mgr Elżbieta Niedźwiedzka

Kontakt

Zespół Szkół Zawodowych Nr 4 w Ostrołęce
ul. Traugutta 10
07-410 Ostrołęka

tel: 29 764 21 27
email:sekretariat@zsz4.ostroleka.edu.pl

Inspektor ochrony danych
Leszek Kleczkowski
email:iod@ostroleka.edu.pl