Z przyjemnością informujemy, że do trzeciego etapu (centralnego) XXII Olimpiady Wiedzy o Żywności zakwalifikowało się troje uczniów z naszej szkoły: Natalia Marchewka z klasy IVTg , Kiernozek Paweł i Prajs Jakub z klasy IV R. Zmagania nie były łatwe, uczestnicy musieli wykazać się szeroką wiedzą technologiczno-przetwórczą, analityczną, techniczną i ekonomiczną.
Serdecznie gratulujemy i życzymy sukcesów w dalszych olimpijskich zmaganiach . Finał odbędzie się 18-19 marca 2021 r. Finaliści i laureaci oprócz nagród rzeczowych korzystają z ulg podczas rekrutacji na studia wyższe. Ogólnopolska Olimpiada Wiedzy o Żywności organizowana jest przez Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu, Katedra Jakości i Bezpieczeństwa Żywności. Celem olimpiady to podniesienie poziomu kształcenia zawodowego, pobudzenie i rozwijanie zainteresowań uczniów problemami produkcji żywności.
Gratulujemy i trzymamy kciuki za finał w marcu.
Renata Lech