Uczniowie klasy 2 Tk Natalia Pysznik i Mateusz Kisiel pod kierunkiem P. Agnieszki Wojtasik reprezentowali naszą szkołę w konkursie pt. "Mazowieckie smaki - Wieprzowina na polskim stole i jej tradycja " , który odbył się w Zespole Szkół Zawodowych Nr1 im. Marii Skłodowskiej - Curie w Wyszkowie.
Organizatorem konkursu był Zespół Szkół Zawodowych Nr1 im. Marii Skłodowskiej - Curie w Wyszkowie, Koneser Firma Produkcyjno – usługowo – Handlowa Julian Bielawski oraz Powiatowy Ośrodek Kultury i Sportu w Wyszkowie.
Celem konkursu było promowanie młodych adeptów sztuki kulinarnej, zachęcanie młodych kucharzy do doskonalenia swoich umiejętności i rozwijania pasji.
Tematem konkursu było przygotowanie dietetycznego dania zasadniczego z wykorzystaniem jako składnika głównego polędwicy wieprzowej.
Naszych uczniów wspierała Pani Dyrektor Anna Przygoda – Majewska i Pani Agnieszka Wojtasik .
Uczniowie otrzymali drobne upominki od organizatorów oraz robot kuchenny, który przekazali jako darowiznę na wyposażenie pracowni gastronomicznej.
Po ogłoszeniu wyników odbyła się konferencja pt. " Mazowieckie smaki. Wieprzowina na polskim stole i jej tradycja" dla uczestników konkursu, opiekunów i zaproszonych gości.
Ewa Tyszka
Dyrektor: mgr Barbara Stepnowska
Zastępcy Dyrektora:
mgr Adam Zienkiewicz
mgr Elżbieta Niedźwiedzka
Zespół Szkół Zawodowych Nr 4 w Ostrołęce
ul. Traugutta 10
07-410 Ostrołęka
tel: 29 764 21 27
email:sekretariat@zsz4.ostroleka.edu.pl
Inspektor ochrony danych
Leszek Kleczkowski
email:iod@ostroleka.edu.pl