"Nowoczesna kuchnia polska w tradycji świąt wielkanocnych"

Dania 15 marca 2018 roku w Wyszkowie odbył się konkurs kulinarny pod hasłem: "Nowoczesna kuchnia polska w tradycji świąt wielkanocnych". Organizatorami Konkursu był Zespół Szkół Nr1 im. Marii Skłodowskiej-Curie w Wyszkowie.

 

Naszą szkołę reprezentował zespół uczniów :

- Dominik Antoszewski z klasy 3G

- Szymon Samsel z klasy 2u

Uczniów przygotowywała Pani Agnieszka Wojtasik.  

 

 

Przedmiotem konkursu było wykonanie przekąski gorącej z wykorzystaniem: jaj, wątróbki drobiowej (indyczej) i buraków. W rywalizacji uczestniczyło osiem dwuosobowych zespołów, reprezentujących szkoły zawodowe i technika z Warszawy, Garwolina, Makowa Mazowieckiego, Ostrołęki, Czyżewa, Pułtuska i Wyszkowa.

 

Przygotowane potrawy oceniało profesjonalne jury w składzie :

- Carlos Gonzales-Tejera,

- Grzegorz Rytelewski,

- Bożena Polak-Stojanowa,

- Małgorzata Borkowska,

- Rafał Konik, - Jerzy Czapla.  

 

Wyniki konkursu były następujące:

I MIEJSCE – Zespołu Szkół Gastronomicznych w Warszawie,

II MIEJSCE -Technikum Spożywczo-Gastronomiczne w Warszawie

III MIEJSCE – Zespół Szkół Zawodowych nr 4 w Ostrołęce  

 

Uczniowie naszej szkoły spisali się świetnie, jury bardzo pochwaliło Dominika i Szymona za prezentację dania, kreatywność i zaangażowanie podczas przygotowywania potrawy. W nagrodę za zajęcie III miejsca uczniowie otrzymali atrakcyjne nagrody : blendery, wagę kuchenną, 2 książki, rondelek, scyzoryk i inne ciekawe upominki.

 

Dziękujemy za godne reprezentowanie naszej szkoły. Gratulujemy i życzymy dalszych sukcesów kulinarnych.

 

Zapraszamy do galerii!!!

Magdalena Kacperek

Władze Szkoły

Dyrektor: mgr Barbara Stepnowska
Zastępcy Dyrektora:
mgr Adam Zienkiewicz
mgr Elżbieta Niedźwiedzka

Kontakt

Zespół Szkół Zawodowych Nr 4 w Ostrołęce
ul. Traugutta 10
07-410 Ostrołęka

tel: 29 764 21 27
email:sekretariat@zsz4.ostroleka.edu.pl

Inspektor ochrony danych
Leszek Kleczkowski
email:iod@ostroleka.edu.pl