Dania 15 marca 2018 roku w Wyszkowie odbył się konkurs kulinarny pod hasłem: "Nowoczesna kuchnia polska w tradycji świąt wielkanocnych". Organizatorami Konkursu był Zespół Szkół Nr1 im. Marii Skłodowskiej-Curie w Wyszkowie.
Naszą szkołę reprezentował zespół uczniów :
- Dominik Antoszewski z klasy 3G
- Szymon Samsel z klasy 2u
Uczniów przygotowywała Pani Agnieszka Wojtasik.
Przedmiotem konkursu było wykonanie przekąski gorącej z wykorzystaniem: jaj, wątróbki drobiowej (indyczej) i buraków. W rywalizacji uczestniczyło osiem dwuosobowych zespołów, reprezentujących szkoły zawodowe i technika z Warszawy, Garwolina, Makowa Mazowieckiego, Ostrołęki, Czyżewa, Pułtuska i Wyszkowa.
Przygotowane potrawy oceniało profesjonalne jury w składzie :
- Carlos Gonzales-Tejera,
- Grzegorz Rytelewski,
- Bożena Polak-Stojanowa,
- Małgorzata Borkowska,
- Rafał Konik, - Jerzy Czapla.
Wyniki konkursu były następujące:
I MIEJSCE – Zespołu Szkół Gastronomicznych w Warszawie,
II MIEJSCE -Technikum Spożywczo-Gastronomiczne w Warszawie
III MIEJSCE – Zespół Szkół Zawodowych nr 4 w Ostrołęce
Uczniowie naszej szkoły spisali się świetnie, jury bardzo pochwaliło Dominika i Szymona za prezentację dania, kreatywność i zaangażowanie podczas przygotowywania potrawy. W nagrodę za zajęcie III miejsca uczniowie otrzymali atrakcyjne nagrody : blendery, wagę kuchenną, 2 książki, rondelek, scyzoryk i inne ciekawe upominki.
Dziękujemy za godne reprezentowanie naszej szkoły. Gratulujemy i życzymy dalszych sukcesów kulinarnych.
Magdalena Kacperek
Dyrektor: mgr Barbara Stepnowska
Zastępcy Dyrektora:
mgr Adam Zienkiewicz
mgr Elżbieta Niedźwiedzka
Zespół Szkół Zawodowych Nr 4 w Ostrołęce
ul. Traugutta 10
07-410 Ostrołęka
tel: 29 764 21 27
email:sekretariat@zsz4.ostroleka.edu.pl
Inspektor ochrony danych
Leszek Kleczkowski
email:iod@ostroleka.edu.pl