AKTUALNOŚCI


2012-09-27 Olimpiada


 
 
 

W czwartek 27.09.2012 r. w naszej szkole odbyła się XVII Olimpiada Wiedzy o Żywieniu i Żywności o tematyce wiodącej " Żywność Tradycyjna i Kuchnie Narodowe". Wydarzenie to jest tradycją wśród młodzieży naszej szkoły. Po raz kolejny uczniowie klas gastronomicznych IV Tg, IV Tk, 3Tg, 3Tk, 2TG,2Tk rywalizowali ze sobą z zakresu wiedzy z przedmiotu technologii gastronomicznej i podstaw żywienia.


Skład komisji tworzyli nauczyciele przedmiotów zawodowych gastronomicznych oraz wychowawca klasy 3 Tk: przewodnicząca p. Ewa Tyszka, członkowie: p.S.Dyko, p. W. Pędzich, p. M .Milczarek, p. E. Niedźwiedzka, p. A. Krasna, p. E. Okowicka.


Swoją obecnością zaszczyciła uczestników p. Dyrektor Anna Przygoda -Majewska, która uroczyście rozpoczęła Olimpiadę życząc wszystkim uczniom powodzenia oraz uzyskania jak najlepszych wyników. Zadania testowe Olimpiady opracowała p. A. Wojtasik i p. B. Krzemińska.


Ogłoszenie wyników XVII Olimpiady Wiedzy o Żywieniu i Żywności odbyło się w dniu 01.10.2012 r. Dyplomy i nagrody wręczyła P. Wicedyrektor Barbara Stepnowska. Każdy uczestnik Olimpiady otrzymał drobny upominek w postaci długopisu. 


Nagrodzeni uczniowie:
I miejsce : Prusaczyk Justyna (klasa 4 Tg)
II miejsce: Szymczyk Przemysław( klasa 4 Tg)
III miejsce : Wszendyrówna Małgorzata( klasa 4 Tg)


Zwycięzcom gratulujemy i życzymy powodzenia na etapie okręgowym Olimpiady, która odbędzie się 11.01.2013r. w Zespole Szkół Gastronomicznych im. prof. E. Pijanowskiego w Warszawie.


Dziękujemy Radzie Rodzicom za ufundowanie nagród rzeczowych.

obejrzyj zdjęcia



Ewa Tyszka 

 

2012-09-29 Biegi przełajowe.


Dnia 29 września 2012r. odbyły się
INDYWIDUALNE BIEGI PRZEŁAJOWE DZIEWCZĄT I
CHŁOPCÓW WSZYSTKICH TYPÓW SZKÓŁ.
Naszą szkołę reprezentował Marcin Małkowski z Kl. I Te,
w biegu na 3000m. W śród szkół ponadgimnazjalnych naszego miasta zajął
I miejsce. GRATULUJEMY !!!  

   

GRATULACJE


PODZIĘKOWANIE


Dzień Patrona kuchnia kurpiowska


 
 
 
 
 
    

W dniu 21 września 2012 r. w naszej szkole odbyły się obchody 10- lecia nadania szkole imienia Adama Chętnika. Po uroczystości goście zostali zaproszeni na bankiet , na którym do degustacji zostały serwowane potrawy kuchni kurpiowskiej m.in. żeberka w kapuście, sałatka jarzynowa w cukinii, zupa kurkowa, pierogi z mięsem, pasztet z żurawiną, smalec, ogórki kiszone, naleśniki ze szpinakiem, placek drożdżowy, rolada z ryby. Potrawy zostały przygotowane przez Panie kucharki Danutę Sobiech, Barbarę Owczarek, Małgorzatę Kłos, Barbarę Dumałę, Bożenę Wysocką pod kierunkiem Pani kierownik warsztatów gastronomicznych Annę Sawicką.


Do sporządzenia potraw włączyli się również nauczyciele przedmiotów gastronomicznych zawodowych: P. Ewa Tyszka, P. Barbara Krzemińska, P. Elżbieta Stepnowska ,P. Marek Milczarek, P. Agnieszka Wojtasik ,P. Anna Krasna ,P. Ewa Okowicka. Za obsługę bankietu odpowiedzialna była P. Sylwia Dyko .

obejrzyj zdjęcia

Ewa Tyszka



266 z 268

Władze Szkoły

Dyrektor: mgr Barbara Stepnowska
Zastępcy Dyrektora:
mgr Adam Zienkiewicz
mgr Aldona Zadroga

Kontakt

Zespół Szkół Zawodowych Nr 4 w Ostrołęce
ul. Traugutta 10
07-410 Ostrołęka

tel: 29 764 21 27
email:sekretariat@zsz4.ostroleka.edu.pl